Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir? | Herayak.com | Güncel Blog

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Reklam

Facebook, insanların reel dünyadan sıyrılıp sanal dünyadan arkadaş edindiği ve arkadaşlarıyla etkileşim içinde bulunduğu dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesidir. Bu yazımızda Facebook hesabını kapatmak isteyen ancak nasıl yapıldığını bilmeyen kullanıcılar için rehber niteliğinde yardımda bulunacağız.

Facebook hesabı nasıl dondurulur?

Öncelikle Facebook hesabınızı masaüstü, laptop veya herhangi bir mobil platformlarda bir cihazdan facebook hesabınıza giriş yapın. Ardından sağ üstteki aşağı ok (ˇ) simgesine tıklayarak Ayarlar menüsüne gelin. Soldaki Güvenlik sekmesine tıklayın. En alt kısımda ‘Hesabı Dondur’ bölümü var oradan Hesabımı Dondur’a tıkladıktan sonra sizden güvenlik amaçlı hesabınızın şifrenizi soracaktır. Şifrenizi girip devam ettiğinizde, ayrılma nedeni bölümü karşılayacak. Buradan uygun seçeneği seçin. Artık Facebook üzerinden spam mail gelmesini istemiyorsanız e-posta alımlarını durdur kutucuğunu işaretleyebilirsiniz. Daha sonra Durdur butonuna tıklayarak hesabınızı dondurabilirsiniz. Siz Facebook hesabınızı tekrar açıncaya kadar diğer kullanıcılara görünmez olarak kalacaktır.

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Açtığınız Facebook hesabını farklı nedenlerden dolayı tamamen kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin. Facebook hesabınızı sildiğiniz takdirde daha öncesinde paylaşılmış tüm fotoğraf, yazı ve medya içerikleri tamamen silinecek, yaptığınız tüm yorumlar kaldırılacak ve geri dönüşü olamayacaktır. Bu nedenle hesabınızın yedeğini almak isteyebilirsiniz. Facebook verilerinin kopyasını indirmek için, sağ üstteki aşağı ok (ˇ) simgesine tıklayarak Ayarlar menüsüne gelin. Genel sekmesinden en alttaki Facebook Verilerinin Kopyasını İndir’e tıklayın.

Verilerin kopyasını indirdikten sonra gelelim Facebook hesabını tamamen silmeye. Hesabınızı silmek için öncelikle aşağıdaki linke tıklamanız gerekmektedir.

Buraya Tıklayınız.  Link Çalışmayanlar için “www.facebook.com/help/delete_account” adresine gidiniz.                 Güvenlik için şifre sormaktadır. Şifrenizi girdiğiniz takdirde hesabınızı silme talebini göndermiş oluyorsunuz. Facebook size 14 gün süre tanımaktadır. Bu 14 gün içinde pişman olup hesabınızı geri almak isterseniz rahat bir şekilde alabilirsiniz. Ancak 14 günün sonunda hesabınız tamamen Facebook veritabanı üzerinden kaldırılacağı için bir daha geri almanız mümkün değildir.

Reklam

Bu konuyla ilgili yorumunuzu yazın